Owoce zapiekane pod pierzynką
To danie to może być zarówno deser na ciepło jak i śniadanie. Może z powodzeniem być podane na ciepło i na zimno a co więcej jest bardzo elastyczne pod względem użytych produktów.

W Iście delegacyjnym stylu!
WERSJA MINIMUM | WERSJA OPTIMUM | WERSJA MAKSIMUM |
---|---|---|
owoce masło mąka cukier | Owoce (2-3 rodzaje) masło mąka płatki owsiane cukier | Owoce masło mąka płatki owsiane cukier orzechy |
To danie jest elastyczne pod względem ilości produktów, ale także jakich produktów użyjemy.
Przykładowo ja użyłam do zapiekania brzoskwiń i borówek, bo te akurat w domu miałam. Ty możesz użyć jabłek, malin, jagód, gruszek a nawet ananasa!
Co tylko masz!
Możesz także użyć mrożonki z owocami.
Jeśli tworzysz wersje ma maksa możesz dodać dowolne orzechy jakie masz. Ja dałam pokruszone migdały i pekan.
To naprawdę prosty przepis.
Wrzucasz owoce do żaroodpornego naczynia a na to kruszonkę, która tworzysz ze zmieszania( ugniecenia) masła, mąki, płatków owsianych, cukru i orzechów. Zapiekasz ok 20 min na 180 stopni!

Jak się dostać na Okinawę i czy warto ?

Klimatyczna Holandia zimą
Może Ci się spodobać

Światowe leczo.
3 sierpnia 2018
Przez żołądek do zdrowia-> Curry.
8 sierpnia 2018