Wiem, nieźle zaczynam reklamę e-booka 🙂 Jednak prawda jest taka, że jest on stworzony w unikatowy sposób i przepisy skonstruowane są zupełnie inaczej niż we wszystkich książkach kucharskich jakie znasz..
To ma swoje plusy i minusy..
Gwarantuję jednak, że Twoje gotowanie już nigdy nie będzie takie samo. Ty natomiast zaczniesz czerpać z tego jeszcze większą frajdę ! Dodatkowo sprawę ułatwia fakt, że przepisy są bardzo proste i nie wymagają umiejętności a jedynie chęci..
Elastyczne gotowanie zakłada zaangażowanie i myślenie podczas tworzenia posiłków. Nie znaczy to jednak, że cały proces jest czasochłonny i uciążliwy – wręcz przeciwnie. Ten e-book nauczy Cię podążać za intuicją i radzić sobie bez przepisów – szybko, sprawnie ie bezboleśnie!
Plusy elastycznego gotowania
-Elastyczność, rzecz jasna 🙂 Przepisy stworzone są w taki sposób, by umożliwić ich łatwe modyfikowanie i dać Ci dużą dozę wolności.
-Proste łatwo dostępne składniki. I pisząc to nie mam na myśli Lidla czy Biedronki a zakupy w innych państwach czy kontynentach. Składniki większości dań znajdziesz niemal na całym świecie.
-Niepowtarzalność. Za każdym razem kiedy przyrządzasz jakieś danie ono może smakować zupełnie inaczej. Brak podanych idealnych ilości i gramatur temu sprzyja 🙂
-Szybkość przyrządzania. Przepisy stworzone są tak, by gotowało się szybko i sprawnie.
-Możliwość łatwego dopasowania przepisu dla dowolnej ilości osób i ich preferencji.
-Tworzenie a nie odtwarzanie. Celem tego e-booka nie jest to, by każdy odtwarzał moje smaki i dania a raczej to, by pozwolić Ci tworzyć własne.
Ta pozycja będzie Twoją przygodą. Odkrywaniem i doświadczaniem a nie odtwarzaniem.
Ten e-book jest dla Ciebie jeśli:
lubisz eksperymentować
chcesz odkryć swoje nowe smaki
gotujesz sercem a nie precyzją
lubisz warzywa
chcesz zwiększyć ilość warzyw w swojej diecie lub przetestować wegetariańską kuchnię
chcesz nauczyć się gotować
jesteś osobą otwartą na nowości
lubisz gotować szybko ale smacznie
cenisz sobie różnorodność
To z pewnością nie jest dla Ciebie jeśli:
odmierzasz każdy składnik przepisu z inżynieryjną, aptekarską precyzją
lubisz bardzo jasne wytyczne
nie lubisz wprowadzać zmian i cenisz sobie prostotę i powtarzalność
jesteś osobą bardzo dokładną i takich też instrukcji potrzebujesz
Nie zrozum mnie źle. Przepisy są opisane i mają instrukcje wykonania, jednak.. brak w nich precyzji i dokładnych ilości. Już na pierwszym etapie SAMODZIELNIE decydujesz, z jakich składników wykonasz danie. Przepisy stworzone są w sposób, umożliwiający wykonanie dania w trzech wariantach!
Jak wygląda przykładowy przepis ?
Już na tym etapie decydujesz, w jakiej wersji wykonasz przepis. Ja namawiam by ZAWSZE gotować w opcji maxi! Bo jestem maksymalistką. Jednak znam też życie i to, że nie zawsze z różnych powodów możesz czy nawet chcesz przyrządzać danie w takiej wersji.
Koniec z rezygnowaniem z gotowania z powodu braku składników!
Koniec z jedzeniem byle czego tylko dlatego, że masz pustą lodówkę!